Algemeen

Menukaart: elektriciteitskasten vol oude foto’s

By 1 september 2022 No Comments

Het plan om elektriciteitskasten in Baarle te voorzien van oude foto’s van het straatbeeld van weleer, is al een aantal jaren in wording. In juli werden de eerste kasten in het centrum beplakt.  Initiatief komt van Stichting Ondernemend Baarle, Baarle in de Kijker/Menukaart en de Heemkundekring Amalia van Solms gaf ondersteuning bij het zoeken naar oude foto’s. Op termijn komt er ook nog een kort stukje informatie op de kasten. In totaal worden z’n 33 elektriciteitskasten in het centrum voorzien van deze nostalgische decoratie.

Jurgen Schaerlaeckens, secretaris van StOB, zag een soortgelijk initiatief in Arendonk en vertelde hierover enthousiast aan zijn medebestuursleden destijds, Jac Haagen en Rob Overdiek die dat enthousiasme deelden. Dat was al in 2019; het hele proces van uitvoering had nogal wat voeten in de aarde. De grootste klus was het in kaart brengen van alle elektriciteitskasten, want deze zijn eigendom van diverse maatschappijen. Simon Jansen van BLOCC creatieve communicatie had een groot aandeel in de uitwerking. Simon Jansen en Jurgen Schaerlaeckens maakten menig rondje door Baarle om kasten te spotten en maten, gegevens en voorschriften te inventariseren.

De beide gemeenten gingen akkoord, de Heemkundekring werd benaderd voor medewerking in de uitvoering. Theo Streng van TO Reclame verzorgt de beplakking en BLOCC coördineert en droeg zorg voor fotobewerking. Er is gekozen voor kwalitatief uitstekende folie.

En zo wordt het centrum van Baarle steeds meer de moeite waard voor de bezoeker van dichtbij of veraf.