Nieuws

BEKIJK HET NIEUWS VAN STOB!

schaduw-op-groen

Nieuwe zaken

By | Algemeen | No Comments

• Eind maart is aan de Nieuwsstraat 33 Clinias geopend, Kliniek voor Tandheelkunde waarin de praktijk van tandarts Claessen is opgegaan. Welkom aan de nieuwe ondernemers.

• Aan de Nieuwstraat 8a is vrijdag 15 april de Poolse supermarkt Warszawa geopend. De heer Rasheed is de eigenaar: Welkom in Baarle.

Bent u of kent u een nieuwe ondernemer in Baarle, die wij hier mogen verwelkomen, laat het ons dan weten via secretaris@stob-baarle.com Ook zzp’ers en internet ondernemers zijn welkom en horen bij Ondernemend Baarle! Alleen merken wij hen niet zo snel op. Meld je daarom zelf aan en voel je welkom als ondernemer in Baarle!

Ondernemers in Baarle worden graag op de hoogte gehouden van het wel en wee van collega’s. Hebt u bijzonder nieuws, verhuizing, jubileum, meld het ons!

Uitnodiging OCT

By | Algemeen | No Comments

Wij nodigen u graag uit! Dat schrijft Ondernemers Contact Taxandria, een overkoepelende organisatie voor ondernemers in Alphen, Chaam, Baarle-Nassau, Ulicoten, Baarle-Hertog, Galder, Strijbeek, Bavel AC en Ulvenhout AC. Dinsdag 17 mei gaat deze avond door in Den Heuvel in Alphen, inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.  Op die avond zal een inspirerende bekende Nederlander een presentatie geven. Aansluitend is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken met de lokale mede-ondernemers en de ondernemingsvereniging.

Het aantal plaatsen is beperkt en u dient zich vooraf aan te melden via info@o-c-t.nl  en vermeld uw naam en die van maximaal één introducé, bedrijfsnaam en e-mailadres. De entree is gratis en u ontvangt 2 consumpties per persoon.

Het bestuur van OTC meldt dat dit een bijeenkomst is Voor ondernemers, Door ondernemers! Netwerken, kennis delen, gezelligheid, belangenbehartiging. Bezoek voor meer informatie de website www.O-C-T.nl

Zomerfeesten op de Grens 16 en 17 juli

By | Algemeen | No Comments

Doe mee! Dat is de oproep die Conny Wens, voorzitter van de nieuwe werkgroep van de nieuwe activiteit Zomerfeesten op de Grens, doet aan alle ondernemers in Baarle. De Zomerfeesten op de Grens is een gloednieuw feestweekend, met nieuw logo, nieuwe organisatie, nieuwe ideeën en plannen. Een waardig opvolger van de Midzomernachtfair moet het worden. Twee dagen lang feest in het centrum van Baarle: op zaterdag een grote fair en op twee pleinen de horeca geconcentreerd. Op zondag alleen horeca activiteiten.

Conny Wens vertelt: “In 2020 zou ik de Midzomernachtfair overnemen van Bas Verhoeven, maar al snel na ons eerste overleg werd de stekker eruit getrokken vanwege corona en dat duurde tot na de zomer 2021. Daarna zijn we pas weer verder gegaan met uitwerken.” Inmiddels is er al veel werk verzet… Nieuwe naam, datum geprikt, weekendconcept, nieuw logo… De fair is op zaterdag van 12.00-22.00 uur. Er komen twee feestpleinen met feesttenten op de Loswal en het Sint Annaplein, die zaterdag en zondag vermaak bieden en een drankje en hapje. Ron Vermeulen van de Tourmalet is hiervoor aanspreekpunt.

Wat nog heel belangrijk is om te melden is de dringende vraag voor extra handen. In de werkgroep, bij de organisatie, met name een secretariaat medewerker zou heel welkom zijn, en ook op de beide dagen van de Zomerfeesten op de Grens zijn heel veel vrijwilligers nodig. Heb je ideeën, plannen, handen die jeuken om te komen helpen… meld je aan via secretaris@stob-baarle.com of bij Conny of Ron!

Ondernemersavond nieuwe datum: 9 juni 2022

By | Algemeen | No Comments

Master Milo is erbij als spreker… 

In den Bonten Os wordt ondernemend Baarle op donderdag 9 juni verwacht voor de eerste ondernemersavond van 2022. Via mail worden alle ondernemers die in ons adressenbestand zitten uitgenodigd, ook komen er posters te hangen en verschijnt een oproep in Ons Weekblad. Via de qr code kun je je aanmelden, dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Want uw aanwezigheid is evident: de introductie van een Ondernemersfonds is een belangrijk iets! En Master Milo is erbij, dat wil je natuurlijk niet missen.

De nieuwe voorzitter van StOB, Dennis Steegman wordt voorgesteld, en we nemen afscheid van oud-voorzitter Jac Haagen en andere voormalig bestuursleden.

U krijgt het laatste nieuws over de Zomerfeesten op de Grens, een nieuw evenement dat zeker de aandacht waard is. Voor veel ondernemers de grootste happening van het jaar!

Herman Hoekstra van Clok is specialist op het gebied van de inrichting van een Ondernemersfonds en geeft hierover tekst en uitleg. Belangrijk voor de ondernemer om kennis hiervan te nemen; het gaat over financiering van alle ondernemersgerelateerde activiteiten voor de toekomst!

 

Verplichte digitale betaalmogelijkheid vanaf 1 juli in België

By | Algemeen | No Comments

Gemeente Baarle-Hertog vraagt ons met klem om onderstaand bericht met de ondernemers van Baarle-Hertog te delen:  Volgens de Belgische wetgeving zijn ondernemingen vanaf 1 juli 2022 verplicht om hun klanten een elektronisch betaalsysteem aan te bieden. De gemeente publiceerde hierover een bericht op hun website. Maar het is niet ondenkbaar dat deze verplichting toch heel wat ondernemers uit Baarle-Hertog is ontgaan. Daarom wordt u als ondernemer in Baarle via StOB nieuwsbrief hierop geattendeerd. Klik hier voor meer info.

Op de website van gemeente Baarle-Hertog is onderstaande informatie te lezen:

Alle ondernemingen moeten volgens de Belgische wetgeving vanaf 1 juli 2022 hun klanten (consumenten) een elektronisch betaalsysteem aanbieden.

Wat betekent die verplichting?

Ondernemingen moeten hun klanten ten minste één oplossing aanbieden waarmee zij hun aankopen elektronisch kunnen betalen. De verplichting geldt voor alle ondernemingen die met consumenten te maken hebben, van de kleinste tot de grootste.

De ondernemingen zijn vrij in de keuze van elektronische betaaltechniek: vaste of draagbare betaalterminals, contactloze betalingen via smartphone of smartwatch…

Let wel:

  • de elektronische betaaloplossing mag niet in de plaats komen van cashbetalingen: contante betalen moeten ook nog steeds aanvaard worden
  • het is niet toegestaan om bijkomende kosten te factureren aan klanten die elektronisch betalen
  • betalingen met maaltijdcheques, ecocheques of consumentencheques worden niet als elektronische betaalmiddelen beschouwd, zelfs niet wanneer ze met een kaart worden verricht

Voor welke ondernemingen?

De verplichting geldt voor alle ondernemingen, ongeacht hun grootte:

“alle natuurlijke personen of rechtspersonen die duurzaam een economisch doel nastreven, met inbegrip van hun verenigingen” (art. 1.8, 39° van het Wetboek van economisch recht)

Het gaat dus zowel om ondernemingen in de gebruikelijke zin van het woord (bedrijven, winkels, …), als ook om vrije beroepen en alle personen, overheden, verenigingen … die goederen of diensten aanbieden aan consumenten.

  1. winkels, cafés, restaurants, artsen, advocaten, gemeente, bibliotheek, cultureel centrum, kantine van een vereniging, …

Vragen?

Met vragen kan je terecht bij het Contact Center van de FOD Economie.

Nieuwe zaken

By | Algemeen | No Comments

• Op 1 april wordt Arno Groot de nieuwe eigenaar van slijterij De Drie Dennen. Bea en Edgar Vlemminx hebben 34 jaar lang deze mooie zaak opgebouwd in Baarle-Nassau aan de Chaamseweg. Welkom aan de nieuwe ondernemer, en dank Bea en Edgar voor jullie inzet voor StOB en voorheen CNS.

•Aan het Sint Annaplein is GSM Baarle-Nassau onlangs geopend. Succes gewenst!

Bent u of kent u een nieuwe ondernemer in Baarle, die wij hier mogen verwelkomen, laat het ons dan weten via secretaris@stob-baarle.com Ook zzp’ers en internet ondernemers zijn welkom en horen bij Ondernemend Baarle! Alleen merken wij hen niet zo snel op. Meld je daarom zelf aan en voel je welkom als ondernemer in Baarle!

Ondernemers in Baarle worden graag op de hoogte gehouden van het wel en wee van collega’s. Hebt u bijzonder nieuws, verhuizing, jubileum, meld het ons!

Baarle in de Kijker: van lokaal naar groot

By | Algemeen | No Comments

We schreven het al eerder: Baarle in de kijker is een tijdelijke werkgroep die een plan om Baarle op diverse niveaus onder de aandacht wil brengen en die inmiddels is opgeheven. Vanwege de pandemie konden de plannen niet in het tempo worden uitgevoerd zoals voorzien, en dat betekent dat fase 3 er nu aan komt. Van lokaal naar groot.

Om nog even uw herinnering op te frissen: allerlei acties zijn de voorbije jaren door de werkgroep Baarle in de Kijker geïnitieerd. Een kerstkaart voor alle inwoners, Valentijnsacties, De Week Van (rubriek in Ons Weekblad met fotodagboek van bekende Baarlenaar), de puzzelstukjes vorige zomer, in mei gepland en opgeschoven naar september. Een project met jongeren van DelaSalle om te kijken hoe zij hun eigen dorp zouden promoten.

Fase 3 is de laatste fase: van lokaal naar groot. Boomerang kaarten worden gemaakt en over heel Nederland en België verspreid, met aandacht voor Baarle. Verder wordt via de regionale omroepen Omroep Brabant en RTV een campagne opgezet om Baarle meer in de Kijker te krijgen. Dat wordt in de loop van dit jaar uitgerold. “We kunnen weer tot over de grenzen nu roepen ‘Kom naar Baarle’, voorheen was dat niet gewenst” legt Simon Jansen namens de werkgroep uit.

Daarna geeft Baarle in de Kijker het stokje door aan de werkgroep Detailhandel en Horeca.

Adressenbestand update

By | Algemeen | No Comments

Als u deze nieuwsbrief krijgt, dan bent u opgenomen in het adressenbestand van stichting Ondernemend Baarle. Dat betekent dat u op de hoogte wordt gehouden van wat er speelt en wat van belang is voor ondernemers in Baarle. Het is belangrijk dat ons adressenbestand up to date wordt gehouden, daarom komen wij geregeld met een groep mensen bij elkaar om er naar te kijken en houden bestuursleden en werkgroepleden oren en ogen open om wijzigingen op te pikken en door te geven. Uw hulp kunnen wij daarbij ook goed gebruiken.

Hoort u een collega klagen dat hij niet op de hoogte is bijvoorbeeld van acties in het dorp? Kent u iemand die nog nooit van StOB gehoord heeft? Wijzigt uw mailadres of gaat u verhuizen? Geef het door via secretaris@stob-baarle.com  In ieders belang!