Nieuws

BEKIJK HET NIEUWS VAN STOB!

schaduw-op-groen

Feestverlichting

By | Algemeen | No Comments

De werkgroep Baarle Verlicht heeft nieuwe plannen gemaakt. De huidige Kerstverlichting gaat al 7 jaar mee. Dit jaar willen ze het anders aanpakken en de verlichting niet meer over de weg te laten ophangen, maar zoals in Ulvenhout en Chaam gebeurt bij de winkels naast de ingang.
Dit houdt in dat er berkentakken van ongeveer 6mtr naast de ingang komen met zo’n 350 ledlampjes erin. Deze worden door StOB aangeboden, voorzien van lampjes en ze worden aan de gevel of regenpijp bevestigd. De stroomvoorziening moet de ondernemer zelf voorzien, deze moeten dan 24 uur per dag branden (ledlampjes zijn zeer zuinig in gebruik). Als niet aan deze voorwaarde wordt voldaan kan je niet meedoen! Een 2e tak erbij kan tegen kostprijs.
De lichtjes en bomen blijven van StOB en worden in januari weer opgehaald.
De Takken worden alleen in het Centrum verstrekt waar ook de Kerstverlichting hing. Alle ondernemers in het centrum krijgen een brief met aanmeldmogelijkheid. Op de website komt een aanmeldformulier.

B2B foto’s van een bijzondere uitstap

By | Algemeen | No Comments

Op donderdag 27 juni maakte een groep Business to Business ondernemers een bijzondere uitstap. Naar de gewelven en het allerhoogste plekje in de toren van de Remigiuskerk, in de toren van de OLV Kerk en boven de gewelven en nadien was er een rondleiding bij Hoogbraak Business Center met de verhalen van de oude Femis bank en het ‘grenslijk’. De avond werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Midzomernachtfair foto’s en evaluatie

By | Algemeen | No Comments

Voor het eerst in de geschiedenis van de Midzomernachtfair had het evenement last van slecht weer. Op 6 juli 2019 vond de 12e editie plaats. Evaluatie is na de vakantie. Reacties zijn welkom. Meer foto’s staan hier op de website onder het kopje ‘Foto’s’.
Wilt u deelnemen aan de evaluatiebijeenkomst, of lid worden van de werkgroep en volgend jaar de Midzomernachtfair mee organiseren, neem dan contact op met Bas Verhoeven of Jeanny Wouters.

Muziek en entertainment

By | Algemeen | No Comments

Voor de komende maanden hebben we vanuit de WG Detailhandel en Horeca de volgende activiteiten op de agenda gezet in het dorp (iedere 2e zondag van de maand):

Zondag 14 juli ballonnenclown
Zondag 11 augustus steltenloper
Zondag 8 september muziekband
Zondag 13 oktober muziekband
Zondag 10 november muziekband

Zomeractie

By | Algemeen | No Comments

De Zomeractie van Detailhandel loopt: volle ingevulde spaarkaarten inleveren voor 23 september. Mochten er voor nu nog dringende vragen zijn dan kunt u contact opnemen met een van de werkgroepleden Detailhandel en Horeca:

Mariejolein Olislaegers: info@olislaegers-kleding.nl
+31-135079860
Jessie Theeuwes: bruna0823@brunawinkel.nl
+31-135077771
Anke Raaijmakers: administratie@bakkerijadams.be
+32-14699070
Bart de Bresser: bart.debresser@jumbo.com
+31-135076830

18 juli workshop Visit Baarle

By | Algemeen | No Comments

Er wordt nog niet optimaal gebruik gemaakt van Visit Baarle, het gebruik is nog niet zoals bijvoorbeeld Facebook. Vooral de horeca blijft achter, terwijl bezoekers daar wel vaak naar zoeken op Visit Baarle. Daarom een extra avond vol met praktische tips. Ook als je geen premium account hebt ben je welkom donderdag 18 juli van 20.00-22.00 uur op het gemeentehuis van Baarle-Hertog. Arathorn geeft getallen en feiten over de pagina Visit Baarle. Het bereik is best groot maar kan altijd beter! Graag even aanmelden bij Jeroen Cornelissen: jeroen@dubbelduck.com

Zomeractie 2019

By | Algemeen | No Comments

De werkgroep Detailhandel en Horeca heeft een leuke zomeractie bedacht met als doel zoveel mogelijk mensen lokaal in de gemeente Baarle te laten shoppen/consumeren. Hier krijgt u alle informatie: let op, aanmelden kan tot uiterlijk maandag 9 juni! Dat kan door middel van het invullen van een online formulier vanaf woensdag 5 juni op de website stob-baarle.com

De Zomeractie houdt het volgende in:
Tussen 1 juli en 31 augustus krijgt de klant bij iedere besteding van €5,- een zegel voor op een spaarkaart. 10 zegels = volle kaart. De zegels en spaarkaarten worden door StOB ontworpen in dezelfde uitstraling als het merk Baarle (VisitBaarle). De spaarkaarten kunnen klanten bij iedere deelnemende winkelier/horecagelegenheid ontvangen na een aankoop en ook inleveren als ze vol zijn. Na afloop van de actie worden door een notaris 2 hoofdprijswinnaars en alle andere prijswinnaars getrokken. De hoofdprijzen zijn een reischeque t.w.v. €450 van Reisburo van Raak en een reischeque t.w.v. €450 van Reisburo TravelXL Baarle. Verder zijn er net zoveel andere prijzen uit te delen als dat er deelnemende ondernemers zijn (meer informatie volgt hieronder).
De officiële prijsuitreiking is op vrijdag 13 september 2019 om 19:30 uur bij Brasserie de Lantaern.

Deelname voor u als ondernemer betekent:

 1. Een vast instapbedrag van €50,- Deze kosten bestaan uit:
  voldoende spaarkaarten / maken van de zegels / afgeven van een inleverdoos voor volle spaarkaarten in uw zaak / x-bedrag hiervan wordt gereserveerd voor de hoofdprijzen / uw naamsvermelding in een collectieve lokale advertentie in de Zomerkrant in week 25 / promotie op het grote LED-scherm & via socialmedia-VisitBaarle / alle deelnemers worden met naam vermeld op een A3 poster waarvan u zichtbaar 1 poster bij uw ingang ophangt: dit toont uw zichtbaarheid als deelnemer aan deze actie.
  +
 2. Aanschaf aantal zegelrol (1000 zegels per rol; 1 rol kost €1,25)
  u kunt zelf inschatten hoeveel rollen u nodig denkt te hebben voor deze periode. Het aantal te ontvangen spaarkaarten wordt dan naar rato verdeeld. NB. er zal maar een beperkte voorraad zegels en spaarkaarten als reserve aan worden gehouden. Deze liggen tijdens de actieperiode op voorraad bij Bruna Baarle-Nassau. Bestel daarom op voorhand ruim voldoende om uw klanten de gehele actieperiode mee te kunnen laten doen aan deze actie.
  +
 3. Een extra prijs die u ter beschikking stelt met een minimale consumentenwaarde van €75,-: De voorkeur gaat uit naar een waardebon van uw eigen winkel zodat u deze klant terug krijgt in uw winkel.

De werkgroep Detailhandel & Horeca gaat ervoor zorgen dat alle benodigdheden voor aanvang van de actie bij u worden bezorgd.
Alle ingeleverde volle spaarkaarten dienen na afloop van de actie direct door u te worden ingeleverd bij Bruna Baarle-Nassau (tussentijds inleveren is ook mogelijk)
UITERLIJK 3 SEPTEMBER MOETEN ALLE SPAARKAARTEN INGELEVERD ZIJN BIJ BRUNA BAARLE-NASSAU
Voor uw deelname dient u zich vantevoren aan te melden. Dat kan middels het invullen van een online formulier vanaf woensdag 5 juni a.s. op de website stob-baarle.com

Let op aanmelden kan uitsluitend t/m maandag 9 juni.
Hierin vragen wij uw akkoord voor deelname, hoeveel zegelrollen u wenst te bestellen en welke prijs u hiervoor ter beschikking gaat stellen. De totale kosten van instap en aanschaf zegels worden door het StOB aan u gefactureerd. De door u ter beschikking gestelde prijs is voor uw eigen rekening.

De belangrijkste punten voor deelname aan deze actie hebben we hiermee uitgelegd. Voor verdere inhoudelijke uitleg/spelregels wordt het draaiboek Zomeractie doorgemaild vanuit StOB op woensdag 5 juni dus houdt uw mailbox in de gaten.

Wij hopen dat u net zo enthousiast bent als wij en zien uw aanmelding graag tegemoet!

LET OP AANMELDEN KAN UITSLUITEND T/M MAANDAG 9 JUNI !!!
Mochten er voor nu nog dringende vragen zijn dan kunt u contact opnemen met een van de werkgroepleden Detailhandel en Horeca:

Mariejolein Olislaegers:
info@olislaegers-kleding.nl +31-135079860

Jessie Theeuwes:
bruna0823@brunawinkel.nl +31-135077771

Anke Raaijmakers:
administratie@bakkerijadams.be  +32-14699070

Bart de Bresser:
bart.debresser@jumbo.com +31-135076830


<KLIK> max. €454 per prijs hanteren om onder de kansspelbelasting te blijven.
<KLIK> : in dit geval is van toepassing artikel 3 punt 3.

Midzomernachtfair

By | Algemeen | No Comments

Op 6 juli 2019 staat de 12e Midzomernachtfair op de jaaragenda van Baarle, het grootste evenement van het dorp. U kunt zich nu al aanmelden voor een kraam of grondplaats via de website www.stob-baarle.com

Het aanmeldformulier van Fresh Events, het bedrijf dat de kramen zet en grondplaatsen verhuurt, is daar te downloaden en in te vullen. De formulieren worden ook rondgebracht in het centrum, net als posters en flyers. Hebt u vragen, dan kunt u contact opnemen via stob.midzomernachtfair@gmail.com

Tussen 12.00-02.00 uur wordt het centrum van Baarle afgesloten die dag. Daarvoor zijn ruim 40 vrijwilligers in touw. Dit jaar is er weer een Kidsfair op het Sint Annaplein, en ook hiervoor zijn heel veel vrijwilligers en verenigingen actief.
De werkgroepleden die u kunt benaderen zijn: Bas Verhoeven, Edgar Vlemminx, Jan Gillis, Thijs van Bree, Jos Rasenberg en Jeanny Wouters.