Nieuws

BEKIJK HET NIEUWS VAN STOB!

schaduw-op-groen

Nieuwe zaken

By | Algemeen | No Comments

Bent u of kent u een nieuwe ondernemer in Baarle, die wij hier mogen verwelkomen, laat het ons dan weten via secretaris@stob-baarle.com Ook zzp’ers en internet ondernemers zijn welkom en horen bij Ondernemend Baarle! Alleen merken wij hen niet zo snel op. Meld je daarom zelf aan en voel je welkom als ondernemer in Baarle!

Ondernemers in Baarle worden graag op de hoogte gehouden van het wel en wee van collega’s. Hebt u bijzonder nieuws, verhuizing, jubileum, meld het ons!

Steun KWF

By | Algemeen | No Comments

Regelmatig krijgt StOB verzoek om de adreslijst van de ondernemers uit Baarle te delen. Dit doen wij nooit. Vanwege de wet op de privacy is dit verboden, maar wij vinden het ook niet zorgvuldig naar de ondernemers toe. Wel willen wij bepaalde vragen van Baarlenaren gericht aan de ondernemers via de nieuwsbrief stellen. Hieronder de vraag van Patrick Versmissen: hij gaat voor een goed doel (KWF) zich inzetten tijdens de vierdaagse van Nijmegen:

Hallo, ik ben Patrick Versmissen en loop mee met de Nijmeegse 4-daagse dit jaar. Ik heb hieraan een goede doel actie gekoppeld voor het KWF. Ik zou graag de ondernemers hierin ook betrekken en een mailing sturen om voor sponsoring geld te vragen voor mijn goede doel stichting. Bij voorbaat dank.
Patrick Versmissen, versmissen@hotmail.com
0612242999

Wilt u Patrick steunen, neem dan zelf contact met hem op!

Visit Baarle: haak aan!

By | Algemeen | No Comments

Tijdens de ondernemersavond gaf Arathorn Gummlich, directeur van het Stappen & Shoppen concept en ook van Visit Baarle (en tal van andere steden) een presentatie. In het voorjaar van 2023 brengen zij de nieuwe editie van Stappen & Shoppen Magazine uit, dé winkel- en horecagids van regio de Baronie. Voor slechts

€359,40 sta je een jaar lang in het magazine en krijg je een online profiel op www.visitbaarle.com en de Visit Baarle App – het officiële platform voor de promotie van Gemeente Baarle Hertog-Nassau.

Partnerpakket horeca & retail 2022/ 2023

1/1 pagina in Stappen & Shoppen Magazine 2023

  • Professionele interieurfotografie
  • Premium bedrijfsprofiel op www.visitbaarle.com en de Visit Baarle App + www.stappen-shoppen.nl en in de Baronie van Breda City App
  • Gratis publicatie van evenementen deals, uitjes, vacatures, menukaart, merken en meer
  • Gratis publicatie van persberichten, artikelen en vermeldingen in leuke lijstjes
  • Gratis aanmelden voor (food)blogs
  • Toegang tot real-time statistieken van je profiel

Partnerpakket met 1 pagina in het magazine: € 29,95 per maand, € 359,40 per jaar.

Partnerpakket met 2 pagina’s in het magazine: + €195,-

Steden die al een Visit app hebben: Amsterdam Zuidas, Baarle Hertog-Nassau, Breda, Dordrecht, Den Bosch, Eindhoven, Etten-Leur, Maastricht, Oosterhout, Tilburg, Zeeland, Zundert.

Oproep vrijwilligers

By | Algemeen | No Comments

Stichting Ondernemend Baarle is de voorbije jaren verjongd. Nieuwe bestuursleden, activiteiten en werkgroepleden. Op de foto hierboven zie je Bie Kin, de nieuwe voorzitter van de werkgroep B2B. Dennis Steegman, Jurgen Schaerlaeckens en Karen Schreppers vormen nu het dagelijks bestuur; Karen heeft aangegeven eind 2022 te willen stoppen als penningmeester.

Kandidaat penningmeesters mogen zich melden. Maar ook op ander gebied zijn geïnteresseerde ondernemers welkom om een handje toe te steken. Bijvoorbeeld tijdens evenementen die we organiseren (Zomerfeesten of Baarle By Night).  De nieuwsbrief zoekt een nieuwe redacteur, vormgever en verzendmaster.

Meld je aan met ideeën of helpende handen bij secretaris@stob-baarle.com

Voorzitterswissel B-to-B
Er zijn werkgroepen die graag nieuwe input hebben. Zo wisselt de werkgroep Business to Business (voor niet-winkeliers/horeca) voortaan elk jaar van voorzitter. Eind dit jaar geeft Simon Jansen de hamer door aan Bie Kin.

Voorzitterswissel Detailhandel-Horeca
De werkgroep Detailhandel en Horeca heeft jarenlang onder voorzitterschap van Bart de Bresser gestaan en ook hij gaf aan deze taak te willen overdragen. Martijn Bogers maakte al deel uit van deze werkgroep en gaat de voorzittershamer overnemen van Bart.

Menukaart: Stel uw muur beschikbaar voor wall-art

By | Algemeen | No Comments

Wall-art, je ziet het steeds vaker in toeristische steden, bijzondere muurschilderingen die de aandacht trekken. Het staat op het verlanglijstje van de werkgroep Menukaart die steeds bijzondere dingen bedenkt voor Baarle. Hebt u in het centrum van Baarle een (grote) blinde muur die u beschikbaar wilt stellen voor wall-art?

Neem contact op met onze secretaris@stob-baarle.com

En dan is de menukaart werkgroep ook nog bezig met het aanleggen van een glasplaat in het wegdek (voetgangersgebied) op een of meer plaatsen in Baarle, waarmee de kijker een kijkje onder de grond kan nemen waar Nederlandse en Belgische leidingen voor gas, water, elektriciteit, kabel enzovoort elkaar kruisen. Ook dat is een gevolg van onze enclavesituatie.

De beplakking van elektriciteitskastjes met oude foto’s is nog in ontwikkeling. En er komen ook steeds nieuwe ideeën bij, zoals de grensaanduiding op de randweg. En wat gaan we doen met de Vuelta? Hoe brengen we Baarle in beeld/op de kaart?

Wordt vervolgd…

Baarle in de Kijker: nieuwe puzzelstukjes

By | Algemeen | No Comments

Vanaf 25 juni, zolang de voorraad strekt, kun je bij alle Baarlese centrum ondernemers puzzelstukjes sparen. In 2021 zijn we begonnen met deze actie, puzzelstukjes met dezelfde afbeeldingen en daaronder de Belgische of Nederlandse woorden om de verschillen in taal te laten zien. In 2022 wordt deze actie uitgebreid met twee setjes en is gratis voor elke ondernemer in Baarle!

Hoe zou je als Baarlenaar de unieke enclavesituatie in ons dorp omschrijven? De kans is groot dat je daarbij het woord puzzel gebruikt. Daarnaast zijn we hier in Baarle gewoon – of gewend – aan verschillende uitdrukkingen, betekenissen en namen van woorden. De een drinkt een tas koffie, de ander kopje koffie, we gaan met vakantie of zijn op verlof en we zeggen bedankt of mercikes!

VOOR DE HORECA
Aan de horeca willen we vragen om deze viltjes te gebruiken tijdens de zomermaanden. Ze worden GRATIS ter beschikking gesteld en het kost u dus niets.

VOOR DETAILHANDEL
Aan de detailhandel willen we vragen om deze viltjes uit te delen aan alle klanten, ongeacht hun aankoopbedrag. Ze worden GRATIS ter beschikking gesteld en het kost u dus niets.

Bij Blocc kunt u gratis uw viltjes bestellen/ophalen.

Ondernemersavond: afscheid en nieuw begin

By | Algemeen | No Comments

Oud-voorzitter Jac Haagen opende de avond; na ruim 20 jaar nam hij afscheid van StOB en droeg hij het stokje over aan de nieuwe voorzitter Dennis Steegman. Er werd ook afscheid genomen van Rob Overdiek, hij was jarenlang actief, onder andere als bestuurslid, penningmeester en secretaris. Bas Verhoeven was 7 jaar bestuurslid als voorzitter van de werkgroep Midzomernachtfair. Frans Laurijssen vervulde vele jaren de taak van voorzitter van de werkgroep Baarle Verlicht en later ook Animatie en Midzomernachtfair.

De kersverse voorzitter Dennis Steegman stelde zich kort voor: 48 jaar oud, woont sinds 2009 in Baarle-Hertog, getrouwd met Mirian Verheijen, een dochter. Zelf is hij directeur, samen met zijn broer van het bedrijf Nestinox gevestigd in Best, handelend in rvs bevestigingsmaterialen. Oprichter van Tafelronde 195 Taxandria, mede oprichter van HC Baarle, voorzitter van Brownies & Downies en mede organisator van de Truckrun in Baarle.

Ondernemersfonds
Herman Hoekstra van CLOK uit Enkhuizen gaf een presentatie over de vorming van een Ondernemersfonds naar Leids model. In zijn gemeente zijn bindende afspraken gemaakt over een reeks van zaken. Bijdragen uit het fonds worden toegekend onafhankelijk van de gemeente en er worden afspraken gemaakt over het verschil tussen private (Ondernemersfonds) en publieke (gemeentelijke) zaken. Het Ondernemersfonds is er voor extra’s en niet voor de algemene publieke zaken van  gemeentelijke aard. Een Ondernemersfonds is een instrument dat het mogelijk maakt om als bedrijven (en instellingen, scholen, musea) gezamenlijk te investeren in de lokale samenleving en economie. De ondernemers bepalen zelf welke activiteiten er worden ontwikkeld en hoeveel zij voor zo’n activiteit bereid zijn te betalen.  De verplichte contributie die door de gemeente wordt geïnd door middel van een extra heffing op de OZB zorgt ervoor dat alle ondernemers mee betalen aan het fonds. Dit zorgt ook voor een breed draagvlak.

Belangrijkste vraag op de ondernemersavond was en bleef: hoe passen de Belgische ondernemers in dit plaatje?

Infographic
Waar blijven de centjes? Waaraan is uw geld besteed het voorbije jaar? Op die vraag gaf penningmeester Karen Schreppers (VKP) antwoord. In een overzichtelijke Infographic werden inkomsten en uitgaven voor 2021 in beeld gebracht.

MasterMilo
Na de pauze vertelde Baarles ondernemer Emiel Luijben zijn successtory. Hij verdient een leuke boterham met videoproducties over techniek, hij bouwt en test bijzondere voertuigen, beantwoordt daarmee brandende of vreemde vragen (hoe hard kun je achteruit rijden of wat gebeurt er als je met een automaat op een snelheid van 100 km/u in zijn achteruit schakelt?). Op Youtube heeft zijn eigen kanaal ruim 600.000 abonnees en worden zijn filmpjes miljoenen keren bekeken. Uit advertenties op Youtube heeft hij zijn inkomsten; hij werkt samen met bedrijven in de techniek en vindt vooral het promoten van technische beroepen bij jongeren een van zijn taken.

Update Zomerfeesten op de Grens 16 en 17 juli

By | Algemeen | No Comments

De Midzomernachtfair was een begrip, memoreerde Conny Wens op de ondernemersavond. Zomerfeesten op de Grens gaat dat opvolgen en waar nodig upgraden. Via Facebook komen dagelijks vele vragen binnen: kan ik een kraam huren, waar worden de wegen afgesloten en wanneer, is er nog behoefte aan entertainment?

16 en 17 juli is het feest in het centrum van Baarle: op zaterdag een grote braderie van 12.00-22.00 uur. Ja u kunt nog een kraam huren via Koolen & Koolen uit Tilburg. De straten (Chaamseweg, Nieuwstraat, Molenstraat, Sint Annaplein) worden zaterdag 16 juli afgesloten tussen 08.00-00.00 uur.

De horeca concentreert zich op twee pleinen. Op de Loswal en op het Sint Annaplein komen feesttenten waar horeca ondernemers uit Baarle zaterdag en zondag zorgen voor een hapje en drankje en muziek en entertainment. Ron Vermeulen van de Tourmalet is aanspreekpunt voor de Loswal en Monic van ’t Pleintje voor het Sint Annaplein. Om gezondheidsredenen heeft Conny Wens haar taak als voorzitter neergelegd; Dennis Steegman is nu aanspreekpunt en algemeen coördinator. “Gezamenlijk gaan we zorgen voor een bruisend Baarle!”