Nieuws

BEKIJK HET NIEUWS VAN STOB!

schaduw-op-groen

Midzomernachtfair

By | Algemeen | No Comments

De werkgroep Midzomernachtfair komt regelmatig bijeen en de eerste stappen zijn gezet voor de 12e editie op 6 juli: “Het Sint Annaplein als Kidsplein wordt geprolongeerd en dit jaar gaan we er nog een grotere happening van maken” zegt voorzitter Bas Verhoeven. “De verenigingen van Baarle worden in een vroeg stadium geïnformeerd en gevraagd om mee te werken. Overleg met de gemeenten is in april. Er komt een instructie avond voor verkeersregelaars/ vrijwilligers.

Wie op de flyer wil adverteren kan contact opnemen met Jan Gillis (06-15 45 44 51).
Aan Fresh Events is gevraagd de ondernemers van Baarle eerder aan te schrijven en hen tijdig te informeren. Bij deze nieuwsbrief en op de website gaan wij die informatie te zijner tijd ook opnemen. Wordt vervolgd!

Pasen, moederdag, …

By | Algemeen | No Comments

Vaderdag, dag van de klant… Passend bij de verschillende feestmomenten gaat de werkgroep Detailhandel en Horeca activiteiten in gang zetten. Dat varieert van ballonstokken met Pasen tot publiciteit bijvoorbeeld met Hemelvaart en Pinksteren, ook in samenwerking met andere werkgroepen en activiteiten van ondernemers.
Het dorp in de spotlight zetten, op diverse manieren, dat is het uitgangspunt. En soms is dat met een gekleurde loper en met Halloween bijvoorbeeld met andere versieringen. Via draaiboeken en deze nieuwsbrief blijf je als ondernemer op de hoogte.

Winnaars

By | Algemeen | No Comments

Dinsdagavond 26 februari waren de prijswinnaars van de Valentijnsactie van de ondernemersvereniging van Baarle uitgenodigd voor een fotomoment bij de Drie Dennen. Prijswinnaars zijn: Eefje Hendrickx, Jolanda van Gurp, Michel Campers, Anjo Kuijpers, Linda van Laar, Demi Segers, Frank Meeuwsen en Joost Verheijen.

Voorzitter van de werkgroep Detailhandel en Horeca van StOB Bart de Bresser maakte de opbrengst van de Valentijnsactie bekend: een cheque van 770,69 euro kan aan de Hartstichting worden overhandigd. Opbrengst van de verkoop van Valentijnsslotjes, uit de collectebussen en van de opbrengst van statiegeldflessenbonnen bij Jumbo.

Aanpak leegstand

By | Algemeen | No Comments

In het bestuur is het idee geopperd om te komen tot een overleg met pandeigenaren, een soort denktank, om van gedachten te wisselen over leegstaande winkelpanden en wat hieraan gedaan kan worden.

In combinatie met een op te richten stichting die kan bemiddelen tussen tijdelijk gebruik voor andere ondernemers/StOB. Wordt vervolgd.

Nieuw Baarlezine

By | Algemeen | No Comments

Zondag 28 april laat Toerisme Baarle om 13.00 uur het toeristisch seizoen officieel openen door wethouder Sommen en schepen Van der Vloet. Baarlezine 2019-2020 wordt gepresenteerd en de onthulling van een nieuw fenomeen: het Enclave Informatiepaneel H1. Dit is de eerste van de dertig enclaves die in de loop van dit jaar van een eigen informatiepaneel worden voorzien. Er wordt weer een streekmarkt met streekeigen producten georganiseerd rondom de Remigiuskerk, en die is al vanaf 10.30 open. Omdt het ook Week van de Amateurkunsten is voor deze keer uitgebreid met een kunstmarkt die doorloopt vanaf de Singel tot in de Kerkstraat.

Op het podium voor de Belgische kerk zullen diverse muzikale optredens plaatsvinden. Tevens kunnen de kinderen zich laten schminken vanaf 13.00 uur. Uiteraard is er een gezellig terrasje voor een hapje en een drankje en bij CCBaarle zijn nog meer optredens en expositie van de cursisten.
Het Baarlezine wordt een week voor de officiële presentatie huis-aan-huis verspreid in Baarle en de week na de opening van het toeristisch seizoen verspreid onder de ondernemers.

Schaluinenhoeve 1e

By | Algemeen | No Comments

Maandag 8 april vond de uitreiking van de Stappen & Shoppen Awards plaats. Luxe hotel Schaluinenhoeve uit Baarle-Nassau won de award in de categorie ‘Slapen’. Een hele eer. Schaluinenhoeve werd tot winnaar uitgeroepen door onder andere de mooie locatie en ruime landschapstuin waar gasten volledig tot rust kunnen komen.
Ankie Verheijen, eigenaresse van Schaluinenhoeve: “We zijn verheugd dat we de award in ontvangst mochten nemen. We zijn nog geen twee jaar geleden gestart en nu al deze bekroning op ons werk. Dat voelt natuurlijk fantastisch! Schaluinenhoeve staat voor rust, ruimte en natuur, maar als je gezelligheid zoekt ben je zo in het gezellige centrum van Baarle-Nassau of het bruisende Breda. Wij hopen de komende jaren nog veel meer tevreden gasten te mogen ontvangen!”
Jaarlijks nomineert Stappen & Shoppen de beste winkels en horecagelegenheden uit de regio Breda. Het doel is om een impuls en erkenning te geven aan de ondernemers die een waardevolle bijdrage leveren aan de regio.

Prijs Jumbo

By | Algemeen | No Comments

Op 5 april zijn de provinciewinnaars van de ZO²Z Award 2019-2020 bekendgemaakt. Jumbo Bart en Katja de Bresser won de prijs in Noord-Brabant. Samen met de andere provinciewinnaars strijden zij verder in de competitie om de ZO²Z Award, ofwel de prijs voor de beste zelfstandig supermarktondernemer van Nederland.

ZO²Z Award (Zelfstandig Ondernemer Onderscheidt Zich) is de tweejaarlijkse competitie waarin bepaald wordt welke zelfstandig supermarktondernemer zich de beste van Nederland mag noemen. De competitie is een initiatief van het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor zelfstandig detaillisten in food, non-food, fast moving consumer goods en franchisenemers. Tijdens de wedstrijd staat het element ondernemerschap centraal. Met de competitie wil het Vakcentrum de meerwaarde van de zelfstandig ondernemer voor de lokale gemeenschap en de Nederlandse economie onderstrepen.

Aan de eerste rond namen ruim 200 ondernemers deel; zij werden door onafhankelijk onderzoeksbureau Panteia beoordeeld op onder andere inspelen op trends, het personeelsbeleid, de toepassing van innovaties, het opnemen van lokale of biologische producten in het assortiment en de lokaal en maatschappelijk betrokken activiteiten zoals sponsoring. Ook tevredenheid van medewerkers en klanten speelden een grote rol. “Vriendelijk personeel, winkel is altijd opgeruimd en schoon, verse producten uit de regio. Bart en Katja zijn zeer betrokken bij de activiteiten in ons dorp. Kortom een echte Supermarkt.” Dit was een van de beoordelingen van Jumbo Bart en Katja de Bresser Baarle-Nassau.

Prijswinnaars Halloween

By | Algemeen | No Comments

Tijdens Halloween in Baarle op vrijdag 27 oktober en het daarop volgende weekend, konden kinderen in de etalages van de winkels spookjes tellen. Heel veel kinderen deden mee aan de wedstrijd, en inmiddels zijn de winnaars bekend en zijn hun prijzen thuisbezorgd. 1e prijs  Efteling tickets:  Layla en Nena Vermetten uit Baarle-Nassau. De eerste prijswinnaars waren erg blij en enthousiast; de zussen kunnen samen met hun ouders naar de Efteling want zij wonnen 4 tickets! 2e prijs Halloween taart: Jamaica en Dinesh Mertens uit Weelde. Zij hadden vorig jaar ook al een prijs gewonnen en vonden het jammer dat de eerste prijs aan hun neus voorbij ging. Maar de taart van bakkerij Vromans die er prachtig uit zag, viel eveneens goed in de smaak. 3e prijs Snoeptaart: Amber Groffen uit Baarle-Nassau. Amber was ook blij verrast met deze lekkere prijs, een snoeptaart gemaakt door Candyshop XL ook bekend als ‘mama mag ik een snoepje’. Stichting Ondernemend Baarle bedankt bakkerij Vromans en Candyshop XL en alle deelnemers aan de etalagewedstrijd. Er waren in  totaal 162 spookjes te tellen.