Algemeen

Een terugblik: Ondernemersavond 31 oktober – wat vond jij ervan?

By 12 november 2019 No Comments


Donderdagavond 31 oktober zijn we met ruim 100 ondernemers samengekomen in De Lindeboom. De hoofdrol voor de avond was voor het Gemeentelijk Mobiliteitsplan Baarle.

Vanuit de gemeente gaf Piet van Drunen nogmaals de presentatie over deze plannen. Tijdens de vergadering van de gemeentes op 17 september is dit zo ook aan de vertegenwoordigers van beiden gemeenten gepresteerd. Daar ontstond een pittige politieke discussie, waar ondernemers alleen mochten luisteren en zich niet mochten laten horen. Verrassend genoeg kwamen er afgelopen donderdag weinig vragen en reacties vanuit de aanwezige ondernemers. Zijn de plannen intussen voor iedereen duidelijk? Of leggen we ons er misschien al bij neer?

Daarna was het woord aan Gertjan Hanckmann van adviesbureau Kragten. Kragten heeft bijvoorbeeld de aanleg van de eenrichtingsstraat in Zundert begeleid. Als specialist in mobiliteit probeerde Gertjan samen met ons te ontdekken hoe wij als ondernemers de toekomst voor Baarle zien. Met een interactieve poll kon er gestemd worden met kernwoorden zoals Leefbaar, Gezellig en Veilig. Hoe meer stemmen, hoe groter het woord in beeld kwam.

Facts: van de circa 60 stemmers

  • Heeft 60% een onderneming in Nassau, 30% in Hertog en 10% in beide landen.
  • Daarvan waren 40% winkeliers. Verder was 30% in de dienstverlening, 6% in de horeca, 4% in industrie en 20% in overige ondernemingen actief.
  • 80% kende het nieuwe mobiliteitsplan al. Dat betekend ook dat het voor 20% nog nieuwe informatie is!
  • 99% wil dat ondernemers betrokken worden bij het maken van plannen voor Baarle.

Tot slot heeft onze voorzitter Jac vanuit het bestuur nog een update gegeven over onze activiteiten, begrotingen en bestedingen van afgelopen jaar. Het doel was om volledige openheid te geven. In de laatste nieuwsbrief van dit jaar zullen we hierop terugkomen.

Wat vond u van deze avond? Laat je mening (in 8 korte vragen) horen via deze poll.