Algemeen

Place brand concept

Beste ondernemer in Baarle,

Baarle heeft een fantastisch Unique Selling Point: de unieke enclavesituatie die in alle vezels van het dorp genesteld zit. Maar ook daarnaast heeft Baarle sterke troeven…

Het toeristisch koopcentrum en een waardevol buitengebied boordevol recreatieve mogelijkheden bijvoorbeeld. De beleving en uitwerking van deze troeven zullen worden verwerkt in een Place Brand Concept. Het doel van dit plan is om van Baarle een sterk merk te maken en zo een kwaliteitsimpuls te geven aan het toeristische dorp Baarle. De gemeenten Baarle-Hertog en Baarle-Nassau hebben hiervoor opdracht gegeven aan BLOCC creatieve communicatie.

Een Place Brand Concept zal handvatten moeten bieden die tot meer uniformiteit leiden in de algehele identiteit, uitstraling en beleving van Baarle en tegelijkertijd voldoende ruimte moeten bieden voor diversiteit. Een leidraad voor het voeren van een sterk merk dat breed gedragen wordt door toeristen, ondernemers en inwoners, het VVV en de beide Baarlese gemeenten.

Voor een goede uitvoering en implementatie van het Place Brand Concept is een breed draagvlak van groot belang. De ondernemers van Baarle, StOB, VVV Baarle, de beide Baarlese gemeenten, andere belanghebbenden en de toeristische sector moeten trots zijn om hun naam te mogen verbinden aan de huisstijl van Baarle en zich erin te herkennen.

Alle Baarlese ondernemers en belanghebbenden worden uitgenodigd om mee te brainstormen en hun visie te geven op de merkidentiteit en branding van Baarle.

Het doel van de eerste Place Brand sessie is:
– toelichting geven op het proces
– een eenduidig beeld vormen van de kernwaarden van Baarle
– een eenduidig beeld vormen van de beoogde merkidentiteit en beeldvorming
– vaststellen van doelgroepen en merkplekken (de bijzondere plekken die Baarle kenmerken)
– de kernwaarden en merkidentiteit in woorden en beelden concreet vaststellen
– de uitgangspunten voor de beeldtaal/uitstraling vaststellen

De Place Brand sessie vindt plaats op maandag 3 juli van 19:00 tot ca. 22:00 uur.
Locatie: Nader te bepalen (afhankelijk van het aantal aanmeldingen).

( Aanmelden kon tot 27 juni door een mail te sturen naar: info@baarlebranding.info )

Kijk voor meer informatie en data van de volgende sessies op www.baarlebranding.info/place-branding

Graag tot ziens tijdens deze Place Brand sessie.