Algemeen

Oproep aan alle bedrijven in de gemeente Baarle-Nassau: Meld je aan voor een Groene Pluim

By 20 december 2021 No Comments

Stichting De Groene Pluim stimuleert ondernemers in heel Nederland om duurzaam te ondernemen, door hen te belonen! Voldoet u als ondernemer ook aan een aantal criteria, dan ontvangt u een Groene Pluim. Dat kost niets en levert u veel inspiratie op, goede publiciteit en vooral een warm hart. Dus meld je aan, óf draag een bedrijf voor!

De gemeente Baarle-Nassau is afgelopen jaren een duurzaam pad ingeslagen. Denk bijvoorbeeld aan het project voor ondernemers ‘Zon op Bedrijfsdaken’ waarmee de gemeente zonne-energie aantrekkelijk wil maken voor ondernemers. Maar er is meer. Want veel bedrijven zijn heel actief met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, alleen, ze vinden het vaak zo normaal, dat ze het niet doorvertellen. En dat is zonde. Want juist door te vertellen en vooral te laten zien wat je gedaan hebt, kunnen andere ondernemers leren van jouw ervaring. En zo ontwikkelen we samen toekomstbestendig ondernemen verder in Baarle-Nassau.

Via De Groene Pluim worden deze bedrijven in het zonnetje gezet. De Groene Pluim is een landelijk initiatief met inmiddels ruim 260 aangesloten bedrijven en 32 Groene Pluimhouders. Nico Sommen: “We weten dat er nog veel bedrijven in deze regio in aanmerking kunnen komen voor een Groene Pluim. Kijk even wat het kan betekenen voor je als bedrijf en meld je aan.” Ondernemers die klimaatverandering aanpakken of moeite doen voor duurzame consumptie, die ondernemers verdienen de Groene Pluim.

Door aan te sluiten maak je als ondernemer deel uit van een groep die positief van zich laat horen en samen verder optrekt. Uiteraard leren en delen deze ondernemers hun kennis door interactieve kennissessies, bedrijfsbezoeken, events en het raadplegen van een database met best practices. Als richtsnoer gelden de global goals, ook wel SDG´s genoemd, van de Verenigde Naties.

Bedrijven in de gemeente Baarle-Nassau kunnen zich aanmelden tot en met 25 december. Heb je je al eerder aangemeld bij de Groene Pluim? Dan is het niet nodig dat nogmaals te doen (het mag uiteraard wel). Aanmelden kan via www.degroenepluim.nl