Algemeen

Bestickering lantaarnpalen en komborden

By 11 mei 2021 No Comments

De reclamebelasting die door de gemeente Baarle-Nassau en het StOB wordt opgehaald, geven we uit aan diverse projecten. Inmiddels zijn er een tweetal projecten goedgekeurd die op korte termijn uitgerold worden: het bestickeren van de lantaarnpalen en het vernieuwen van de komborden. Dit wordt gerealiseerd door Martijn Hendriks van Grèfix.

Lantaarnpalen
In het centrum worden 300 lantaarnpalen beplakt. Het gaat om vlagstickers op 1,5 meter hoogte. De Belgische lantaarnpalen krijgen een Belgische vlag en de tekst ‘Je bent in Baarle-Hertog’. En de Nederlandse lantaarnpalen krijgen een Nederlandse vlag met de tekst ‘Je bent in Baarle-Nassau’. Op deze manier ervaren zowel de inwoners als de bezoekers het unieke karakter van ons enclavedorp nog beter.

De komborden
Vanuit Breda, vanuit Tilburg en vanuit Turnhout staat een kombord wanneer je Baarle inrijdt. Deze komborden worden netjes schoongemaakt en voorzien van een nieuwe sticker. Op de sticker staat de tekst: ‘1 dorp, 2 gemeentes, 30 enclaves, 2 landen’. Ook dit wordt in de maand mei gerealiseerd.

Andere projecten
Verder staan er nog een aantal andere projecten op de planning die later in het jaar gerealiseerd gaan worden. Denk aan het in ere herstellen van de grenzen op de gevels en het verfraaien van diverse elektriciteitskastjes in het centrum met het straatbeeld van vroeger. Dit laatste pakken we op met Heemkundekring Amalia van Solms.