Algemeen

Baarle in de Kijker: van lokaal naar groot

By 31 maart 2022 No Comments

We schreven het al eerder: Baarle in de kijker is een tijdelijke werkgroep die een plan om Baarle op diverse niveaus onder de aandacht wil brengen en die inmiddels is opgeheven. Vanwege de pandemie konden de plannen niet in het tempo worden uitgevoerd zoals voorzien, en dat betekent dat fase 3 er nu aan komt. Van lokaal naar groot.

Om nog even uw herinnering op te frissen: allerlei acties zijn de voorbije jaren door de werkgroep Baarle in de Kijker geïnitieerd. Een kerstkaart voor alle inwoners, Valentijnsacties, De Week Van (rubriek in Ons Weekblad met fotodagboek van bekende Baarlenaar), de puzzelstukjes vorige zomer, in mei gepland en opgeschoven naar september. Een project met jongeren van DelaSalle om te kijken hoe zij hun eigen dorp zouden promoten.

Fase 3 is de laatste fase: van lokaal naar groot. Boomerang kaarten worden gemaakt en over heel Nederland en België verspreid, met aandacht voor Baarle. Verder wordt via de regionale omroepen Omroep Brabant en RTV een campagne opgezet om Baarle meer in de Kijker te krijgen. Dat wordt in de loop van dit jaar uitgerold. “We kunnen weer tot over de grenzen nu roepen ‘Kom naar Baarle’, voorheen was dat niet gewenst” legt Simon Jansen namens de werkgroep uit.

Daarna geeft Baarle in de Kijker het stokje door aan de werkgroep Detailhandel en Horeca.